Het kan gebeuren dat een apparaat wel een Wifi-netwerk ziet maar niet kan verbinden. Sommige oudere apparaten kunnen niet altijd verbinden vanwege WPA3 (Wi-Fi Protected Access). WPA is een protocol om versleuteld verbinding te maken tussen de apparaten. Je kan de 'standaard' eventueel verlagen naar WPA2, maar we raden af de 'standaard' te wijzigen naar WPA of WEP. Deze standaarden zijn zodanig verouderd dat dit een groot risico geeft voor de beveiliging. We raden daarom WPA2 en WPA3 aan.

De FRITZ!Box staat standaard ingesteld in het Engels. In deze handleiding tref je daarom de Engelse benamingen. Mocht je de FRITZ!Box ingesteld hebben in het Nederlands, kijk dan naar de woorden tussen haakjes.

Stap 1

Om in te loggen op je FRITZ!Box ga je naar http://fritz.box/ of http://192.168.178.1/.

Log in met het wachtwoord dat op je FRITZ!Box staat. Kijk op de onderzijde of achterzijde van je modem naar 'FRITZ!Box Password' met daaronder een bestaand Engels woord met cijfers. Gebruik dat wachtwoord om in te loggen.

Let op: Krijg je een melding in je browser bij het inloggen op de FRITZ!Box waarin staat dat je wachtwoord onderschept zou kunnen worden of dat de verbinding niet beveiligd is, geen paniek! Deze boodschap krijg je standaard bij het inloggen op de FRITZ!Box.

Stap 2

Ga naar Wi-Fi (Wifi) en druk vervolgens op Security (Beveiliging).

Stap 3

Kies bij 'WPA mode' de gewenste standaard.

Stap 4

Druk dan op de knop 'Apply' (Toepassen).

Houd er rekening mee dat je het liefste zo hoog mogelijk wil selecteren. Wijzig het 1 stapje en probeer het dan opnieuw met het apparaat.