Hoe exporteer ik mijn e-mail via MIJNFreedom?

Met het exporteren van e-mail maak je een back-up van de e-mails die in je mailbox bij Freedom staan. Je kunt dit bestand (.mbox) maximaal één keer per dag aanmaken, daarna is dit bestand nog vier dagen te downloaden in MIJNfreedom. Je maakt een export van je e-mails, zodat je deze kunt gebruiken op het moment dat je bijvoorbeeld per ongeluk al je e-mails verwijderd hebt of als je overstapt naar een nieuw e-mailadres. Er wordt geen automatische back-up gemaakt van de e-mails op jouw e-mailadres van @freedom.nl of @eigendomein.nl.

Het exporteren van een mailbox kan op elk e-mailadres dat je bij ons afneemt. Ook bij een eigen domein en een gekoppeld domein. Met de exportfunctie maak je een bestand aan dat in de meest voorkomende e-mailprogramma's geïmporteerd kan worden.

Stap 1

Log in op MIJNfreedom met het e-mailadres waarop je de export wilt starten (@freedom.nl of @eigendomein.nl).

Stap 2

Klik op ‘E-mailaccount’ in het menu aan de linkerkant.

Stap 3

Klik vervolgens op ‘Exporteer e-mail'.

Stap 4

Klik vervolgens op ‘+ Start’.

Stap 5

Vul het wachtwoord in van je e-mailadres waarvan je de export wilt maken en klik op de knop ‘Opslaan’.

Stap 6

Wanneer de export klaar is krijg je van ons een melding per mail op het e-mailadres waarmee je bent ingelogd op de MIJNFreedom omgeving. Daarna kun je de export downloaden via het dashboard. Onder het kopje ‘Exporteer e-mail’ staan alle actieve en gearchiveerde exports. Deze kun je downloaden of verwijderen. Ook kun je de status van de verschillende exports zien.