Hoe importeer ik mijn e-mail via MIJNFreedom?

Het importeren van een mailbox kan op elk e-mailadres wat je bij ons afneemt. Ook bij een eigen domein en een gekoppeld domein. Met importeren van een mailbox kopieer je die mailbox, je e-mails blijven dus ook nog gewoon bij je huidige mailprovider staan.

Let op, start één import per keer.

Bekijk onderstaande filmpje of doorloop de stappen onder het filmpje.

Stap 1

Log in op MIJNfreedom met het e-mailadres waarop je een import wilt starten. Dit kan je adres @freedom.nl of @eigendomein.nl zijn.

Stap 2

Klik op ‘E-mailaccount’ in het menu aan de linkerkant.

Stap 3

Klik vervolgens op 'Importeer e-mail'.

Stap 4

Klik vervolgens op ‘+ Start’.

Stap 5

Onder het kopje ‘Importeer e-mail’ zie je een aantal keuze-/invulvelden, vul hier het volgende in:

1. Van account: hier kies je de soort e-mailprovider door op het pijltje aan de rechterkant te klikken. Staat je e-mailprovider er niet bij? Kies dan voor ‘Custom/not listed’.
  2. Gebruikersnaam: vul hier het e-mailadres in van het te importeren e-mailaccount in.
  3. Vul onder ‘wachtwoord’ het wachtwoord van het te importeren e-mailadres in.
  4. Vul onder ‘Freedom Internet wachtwoord’ het wachtwoord van je @freedom.nl of @eigendomein.nl e-mailadres in.
  5. Heb je bij 1. gekozen voor ‘Custom/not listed dan dien je ook een IMAP server aan te geven. Vul onder ‘server’ de IMAP-server van je huidige provider in.

*Let op, belangrijke notitie voor Gmail-gebruikers: om e-mails van Gmail te kunnen importeren moet je mogelijk een app-specifiek wachtwoord aanmaken, klik hier voor meer informatie.

Klik vervolgens op de knop ‘Opslaan’ om de importeeractie te starten.

Stap 6

De importeeractie wordt nu gestart. Je kunt de status terugvinden in het overzicht bij 'Importeer e-mail’ terugvinden. Je treft hieronder de betekenis van de status:

• Verify: de door jou ingevoerde gegevens worden geverifieerd bij de andere mailserver.
  • Incorrect: de verkeerde inloggegevens zijn ingevoerd, doorloop nogmaals de stappen en voer de juiste gegevens in.
  • Running: de importeeractie wordt uitgevoerd.
  • Completed: de actie is gelukt en klaar.
  • Failed: de actie is mislukt. Doorloop nogmaals de stappen en check of je de juiste gegevens hebt ingevoerd.

Let op, Het kan enige tijd duren voordat alle e-mail geïmporteerd is. Zodra de import klaar is krijg je hier een e-mail over op je @freedom.nl of op je @eigendomein.nl e-mailadres. De geïmporteerde e-mails staan in de map ‘import’.