Het kan gebeuren dat alle diensten nog werken maar je toch niet bij de FRITZ!Box kunt via http://fritz.box of http://192.168.178.1/ doordat je instellingen hebt aangepast. Je hebt bijvoorbeeld de DHCP-server van de FRITZ!Box uitgezet of aangepast.

Voordat je de FRITZ!Box gaat resetten kun je proberen het modem te bereiken op het nood-ip-adres (APIPA). Zo kun je weer toegang krijgen tot je FRITZ!Box zonder al je instellingen kwijt te raken.

Stap 1

Sluit je computer aan via een vaste kabel op een LAN-poort van het modem en zet eventueel je WiFi uit. De LAN-poorten van het modem zijn geel en hebben de namen LAN 1 t/m LAN 4.

Stap 2

Open een webbrowser en vul het volgende adres in de adresbalk in http://169.254.1.1

Wil je de redenen weten waarom je modem niet bereikbaar was op zijn eigen IP-adres? Lees de uitleg van het AVM.