Wil je een subnet instellen op je computer/server/firewall/wasmachine achter je modem/router, dan ben je afhankelijk van de manieren waarop je dit op het apparaat kan instellen. Kijk hiervoor in de handleiding van je apparaat of zoek dit op via het internet. Mocht je er echt niet uitkomen, kun je altijd je vraag richten aan andere klanten bij Freedom op de Community.

Het apparaat achter de router/modem moet je instellen. Hiervoor heb je de volgende gegevens nodig.

Netwerk adres

<IP-adres>/29

Broadcast adres

Laatste IP-adres uit de /29 range.

IP-adres (Host adres)

Dit is 1 van de 5 bruikbare IP-adressen.

Subnetmasker

255.255.255.248 (oftewel een /29 masker)

Gateway adres

Dit is het IP-adres van je router/modem welke je daar hebt ingesteld. Bij een FRITZ!Box is dit het tweede IP-adres uit de range. (de eerste is het netwerkadres)

DNS adres

Hier stel je ook het gateway adres in of voer hier een eigen DNS server in welke je zou willen gebruiken.