Naar de inhoud Naar het menu

Hoe maak ik een afspraak voor de installatieservice?

Wanneer je een nieuwe verbinding van ons geleverd krijgt. Kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van de installatieservice. Tijdens je bestelling op de website kun je aangeven of je hier gebruik van wilt maken. Je kan enkel gebruik maken van de installatieservice wanneer je een modem bij Freedom huurt of koopt.

Let op: je kunt pas vanaf 5 dagen voor de oplevering een afspraak maken voor de installatieservice. 

E-mail om je afspraak te maken
Een aantal dagen voor de geplande leverdatum krijgt je een e-mail van onze partner Roamler Tech. In die e-mail vind je een afspraakcode en de link naar een portal waar je de afspraak kunt maken. Staat deze er niet tussen? Neem, dan contact op met onze helpdesk

e-mail-roamlertech.png

Als je de e-mail niet hebt ontvangen. Controleer dan of je de installatieservice wel besteld hebt. Dit vind je terug op de bestelbevestiging die naar jouw contact e-mailadres verstuurd is.

Alles gereed voor de monteur

Kies bij het maken van een afspraak een datum waarop de verbinding klaar is voor levering. Hieronder tref je een aantal dingen die gereed moeten zijn, voor de monteur kan langskomen:

  • Afspraken met de lijnbeheerder moeten al hebben plaatsgevonden. (Denk aan het afmonteren van het aansluitpunt of KPN die een ONT levert.)
  • Er moet een vrije toegang zijn tot het aansluitpunt. (Er mag bijvoorbeeld geen kast voorstaan of iets anders voor staan of hangen waardoor de monteur er niet direc bij kan.)
  • Het installatiepakket moet je ontvangen hebben, zodat de monteur de spullen heeft om je internetverbinding te activeren. (Nog niet ontvangen? Controleer de track & trace link die per e-mail verzonden is.)

Wil je extra werkzaamheden laten uitvoeren?

Ga van te voren ook voor jezelf na of je de monteur meerwerk wilt laten uitvoeren. Kijk op de pagina ‘Wat doet de monteur’ om te zien wat er binnen de installatieservice valt, wat de monteur eventueel extra kan doen of leveren en wat dit kost. Houd er rekening mee dat extra werkzaamheden die door de monteur worden gedaan, in rekening gebracht worden. De monteur zal ter plekken aangeven of dat het geval is en hoeveel dit kost.

Ben je klaar om de afspraak in te plannen? Volg dan onderstaande stappen.

Stap 1

Ga naar het afspraken-portaal van Roamler Tech. De link vind je in de e-mail die je van hen hebt ontvangen. Je kunt er ook direct via deze link heen: https://freedom.roamlertech.nl/

Stap 2

Log in met de afspraakcode (te vinden in de e-mail) en jouw postcode.

Stap 3

Controleer of jouw contactgegevens kloppen.

Stap 4

Heb je een opmerking voor de monteur? Denk bijvoorbeeld aan: “de deur zit aan de zijkant”, “ik wil graag een switch laten installeren” of “ik wil een kabel door laten trekken”. (Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn, zodat de monteur goed voorbereid bij je thuis aankomt en direct aan de slag kan.)

Stap 5

Geef een tijdblok aan dat voor jou het beste uitkomt. Je kan ook een datum verder in de toekomst aangeven. Let op: we raden het af om de afspraak voor de geplande opleverdatum in te plannen.

Stap 6

Druk op de knop ‘Volgende’ en controleer of alles klopt.

Stap 7

Als er iets niet klopt kun je de afspraak op deze pagina nog wijzigen.

Vond je deze helpdesk-pagina nuttig?

Let op: we kunnen niet reageren op het bericht dat je hier achterlaat. Heb je een vraag of ontvang je graag een reactie? Stuur dan een mailtje naar helpdesk@freedomnet.nl.