Volg de onderstaande stappen om webhosting aan te vragen. Ben je al klant of Founding Member van Freedom? Ga dan naar stap 6.

Stap 1

Klik hier om naar de pagina te gaan waar je webhosting kunt aanvragen.

Stap 2

Kies een e-mailadres.

• Is het e-mailadres al door iemand anders in gebruik? Je ziet dan de melding: Het Freedom-account '>jouw gekozen naam<' bestaat al! Log in op MIJNFreedom en bestel daar hosting.

Is dit mailadres niet van jou, kies dan een ander e-mailadres tot je er eentje hebt gevonden die nog vrij is.

• Is het e-mailadres nog vrij? Je ziet dan de volgende melding en kunt de rest van de gegevens invullen: "Het Freedom-account '>jouw gekozen naam<' is nog vrij! Geef je nieuwe wachtwoord op.

Kies vervolgens een wachtwoord.

Stap 3

Vul je persoonlijke gegevens in.

Wil je het contract op naam van je bedrijf laten zetten? Vul dan de gegevens onder 'Contract op naam van je bedrijf' in.

Klik op 'Volgende stap'.

Stap 4

Controleer de gegevens. Kloppen deze niet? Klik dan op 'Vorige stap'. Kloppen de gegevens wel? Lees de algemene voorwaarden en ga akkoord door het vakje aan te klikken. Het vakje kleurt roze.

Klik op 'Bevestig'.

Stap 5

Je ontvangt een e-mail op het opgegeven e-mailadres met een link om je e-mandaat voor automatische incasso te geven. Als je dit hebt gedaan kun je op MIJNFreedom het gewenste hosting pakket afnemen.

Let op: het kan even duren voor je de mail ontvangt. Heb je na een dag nog geen mail ontvangen? Stuur dan een mailtje naar hosting@freedomnet.nl.

Nadat je het e-mandaat hebt getekend ontvang je een mailtje met de vervolgstappen.

Stap 6

Je kunt vanaf nu inloggen met de gegevens van je e-mailaccount op MIJNFreedom. Indien je geen wachtwoord hebt ontvangen of je wachtwoord niet meer weet, kun je deze resetten.

Stap 7

Heb je al een domein aan het Freedom account gekoppeld, verhuisd of geregistreerd? Vervolg dan stap 8.

Wil je een nieuw domein, een domein koppelen of een domein verhuizen? Klik in het menu op 'Domeinen' en klik vervolgens op 'Voeg toe'. Kies afhankelijk van wat voor jou van toepassing is voor het volgende:

1. Als je nog geen eigen domein hebt of een extra domein wilt, kunnen we deze eenvoudig voor je registreren. Het domein is van jou, wij beheren het voor je. Klik in dit geval op de knop 'nieuwe domeinnaam' en doorloop de stappen.
  2. Heb je al een domein dat je wilt aansluiten? We kunnen de e-mail en hosting voor je domein verzorgen als je toegang tot de DNS-instellingen van het domein hebt. Ook kun je je domein naar ons verhuizen indien gewenst. Klik op 'bestaande domeinnaam' en doorloop de stappen.

Heb je alle stappen doorlopen? Vervolg stap 8.

Stap 8

Klik in het menu op 'Webhosting'. Kies de domeinnaam die je wilt gebruiken en kies vervolgens het pakket.

Indien je domeinnaam beheerd wordt door een andere registrar dan Freedom, dan kun je ervoor kiezen de domeinnaam te verhuizen naar Freedom. Selecteer in dat geval het vakje 'verhuizen' en vul de 'verhuiscode' in. De verhuiscode is een authenticator code die je kunt vinden in de omgeving van de registrar waar je domein op dit moment wordt beheerd.

Stap 9

Het kan even duren voordat alles is geactiveerd. Je ziet de status van de stappen in beeld. Wanneer alle stappen zijn voltooid, dan ontvang je een mail dat je hostingpakket is geactiveerd.

Ga naar MIJNFreedom en login. Klik op 'Webhosting' en klik op 'Login'. Je kunt je website naar deze omgeving migreren en de instellingen beheren.