Hoe maak ik een alias aan voor een e-mailadres/mailbox?

Je kunt meerdere e-mailadressen laten uitkomen op één mailbox. Dit noemen we een alias. Een alias is een e-mailadres dat is gekoppeld aan jouw e-mailaccount. Je mails komen in één mailbox uit en je kunt ook e-mails versturen vanaf dat e-mailadres. Een alias is handig wanneer je bijvoorbeeld niet wilt dat bij het aanschaffen van een artikel, jouw persoonlijke e-mailadres wordt gebruikt.

Je mag op je eigen domein of een gekoppeld domein onbeperkt aliassen aanmaken. Op freedom.nl mag je maximaal 12 aliassen per mailbox aanmaken.

Stap 1

Log in op MIJNfreedom. Je gebruikersnaam is je e-mailadres dat je hebt gekregen bij het aanvragen van je internetabonnement van Freedom (@freedom.nl e-mail adres). Ben je nog nooit ingelogd of ben je het wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten?’, zodat je je wachtwoord kunt instellen en vervolgens kunt inloggen.

Bekijk ook de pagina "Ik ben mijn wachtwoord vergeten" voor instructies.

Stap 2

Klik in het menu op het kopje ‘Domeinen’ en dan op ‘Lijst’ onder ‘Domeinen’ om in het overzicht Domeinen te komen.

Stap 3

Klik op het domein waarvoor je de alias wilt aanmaken.

Stap 4

Klik vervolgens in het menu op 'Aliassen'.

Stap 5

Klik op 'Voeg alias toe'.

Stap 6

Onder ‘E-mailadres’ kun je het veld voor de ‘@’ invullen. Hier kun je alles invullen wat je wilt. Het veld na de @ ligt vast, want dat is het domein dat je nu beheert. Het e-mailadres eindigt dus altijd op die domeinnaam. In het voorbeeld is dat @freedom.nl.

Onder 'Alias voor' kun je kiezen voor de mailbox waar je de alias aan koppelt. Klik op het pijltje, zodat je een van de opties kunt selecteren. Je kunt hier dus alleen één van de bestaande mailboxen selecteren. Klik vervolgens op ‘Opslaan’.

Je alias is aangemaakt. Let op, het kan maximaal één uur duren voordat je deze kunt gebruiken.

Wil je meerdere aliassen aanmaken? Volg stap 5 en 6 dan opnieuw.