Hoe maak ik een e-mailadres/mailbox aan op een domein?

Bij je abonnement krijg je 5 mailboxen/e-mailadressen van ons. Een van die mailboxen is je gekozen @freedom.nl mailbox. Je kunt daarnaast zelf nog 4 mailboxen aanmaken. Deze kun je zelf verdelen tussen mailboxen op je eigen domein en @freedom.nl mailboxen.

Let op: heb je geen internetabonnement, dan kun je geen extra @freedom.nl mailboxen aanmaken. Wel kan je 4 extra mailboxen aanmaken op je eigen domein.

Stap 1

Log in op MIJNfreedom. Je gebruikersnaam is je e-mailadres dat je hebt gekregen bij het aanvragen van je internetabonnement van Freedom (@freedom.nl e-mail adres). Ben je nog nooit ingelogd of ben je het wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten?’, zodat je je wachtwoord kunt instellen en vervolgens kunt inloggen.

Bekijk ook de pagina "Ik ben mijn wachtwoord vergeten" voor instructies.

Stap 2

Klik in het menu op het kopje ‘Domeinen’ om in het overzicht Domeinen te komen.

Stap 3

Op deze pagina zie je staan 'Domeinen in gebruik voor jouw account'. Daar kan één domein staan (freedom.nl), maar daar kunnen ook meerdere domeinen staan (freedom.nl en jouw eigen aangemaakte domein). Heb je een internetabonnement of Freedom Mail, dan kun je kosteloos één domein registeren.

Om een mailbox/e-mailadres bij het domein aan te maken, klik je op de domeinnaam waarop je het e-mailadres wilt aanmaken.

Bij je abonnement met mail zijn 5 mailboxen inbegrepen, waarvan je er nog 4 zelf kunt aanmaken. De eerste heb je namelijk al gebruikt toen je een abonnement bij ons aan hebt geschaft. Je kunt deze 4 verdelen over de verschillende domeinen die je hebt.

Stap 4

Klik in het menu aan de linkerkant op ‘E-mailaccounts’ om in het overzicht E-mailaccounts te komen.

Stap 5

Klik op 'Voeg e-mailaccount toe'.

TIP: Je kunt op deze pagina ook de e-mailaccounts zien die al aangemaakt zijn. Heb je geen mogelijkheid meer om een mailbox aan te maken? Schakel dan een e-mailaccount uit welke je niet meer gebruikt. Dit kun je doen met het schuifje achter het e-mailaccount. Je krijgt dan ook de tekst 'disabled' te zien achter het e-mailaccount. Wil je hem helemaal verwijderen, dan kun je na het uitschakelen op het prullenbakje klikken om het e-mailaccount te verwijderen.

Stap 6

Vul onder 'E-mailadres' het veld voor de ‘@’ in. In het veld voor de @ kun je alles invullen wat je wilt. Het veld erachter staat al vast. Dit is het domein dat je nu beheert. De domeinnaam kan hier dus niet veranderd worden.

Vul ook het mobiele nummer in dat je wilt koppelen aan deze mailbox. Dit nummer hebben we nodig ter verificatie als je het wachtwoord bent vergeten. Let op: het moet een mobielnummer zijn en beginnen met +31 (voorbeeld: +31612345678).

Klik vervolgens op 'Opslaan'.

Als het gekozen adres niet beschikbaar is, dan krijg je dat in een foutmelding te zien. Kies dan een ander adres.

Stap 7

Je krijgt nu een code toegestuurd per sms. Dit is je wachtwoord. Wil je dit wachtwoord wijzigen, ga dan naar MIJNfreedom en log in met het zojuist aangemaakte e-mailadres en de code.

Stap 8

De mailbox is nu aangemaakt. Je kunt stap 5 en 6 herhalen als je nog een mailbox wilt toevoegen.