Hoe stel ik K-9 mail in op een Android mobiel?

Volg het stappenplan hieronder. Lees eerst de stappen even door, voordat je aan het proces begint. De instellingen zijn hetzelfde voor zowel een @freedom.nl als een @eigendomein.nl e-mailaccount. In de voorbeelden gaan we uit van een @freedom.nl e-mailaccount. Voor je eigen domein vervang je het @freedom.nl e-mailaccount voor het e-mailaccount van je eigen domein.

Met deze handleiding kun je jouw e-mailaccount in de app ‘K-9 mail’ instellen op een mobiel met ‘Android’. Als je de app nog niet hebt, dan kun je deze downloaden in de Google-Playstore of via F-droid.

Heb je de app ‘K-9 mail’ nog niet in gebruik voor een ander e-mailaccount? Dan krijg je bij het openen van de app direct de vraag om een account in te stellen en kun je beginnen bij stap 3.

Heb je deze app al voor een ander e-mailadres in gebruik? Begin dan bij stap 1.

Stap 1

Open de applicatie K-9 mail en druk op het hamburger menu. (1)

Stap 2

Druk op ‘Instellingen’ onderaan in het menu. (1)

Stap 3

Druk op ‘Account toevoegen’. (1)

Stap 4

Voer in het veld ‘E-mailadres’ (1) jouw @freedom.nl of @eigendomein.nl adres. Druk daarna op ‘Volgende’ (2) rechts onderin.

Stap 5

Voer in het veld ‘Wachtwoord’ (1) het wachtwoord waarmee je ook inlogt op de webmail van Freedom met dit e-mailadres. Klik op volgende. (2)

Stap 6

Druk op de knop ‘IMAP’.

Stap 7

Je komt nu op de plek waar de inkomende server instellingen ingevuld kunnen worden. Deze worden automatisch ingevuld. Druk op ‘Volgende’. (1)

Stap 8

Je komt nu op de plek waar de uitgaande server instellingen ingevuld kunnen worden. Deze worden automatisch ingevuld. Druk op ‘Volgende’. (1)

Optioneel kan je ervoor kiezen om STARTTLS te gebruiken. Kies deze dan bij beveiligingstype. De poort verandert automatisch naar ‘587’. Druk daarna op ‘Volgende’. (1)

Stap 9

Bij Accountopties krijg je extra instellingen te zien. Hieronder lees je wat deze instellingen betekenen:

• Map-peiling-frequentie = Hoeveel per x tijd zal de e-mail opgehaald worden.
  • Aantal berichten om te tonen = Hoeveel e-mails er tegelijkertijd worden ingeladen.
  • Waarschuw wanneer nieuw e-mailbericht binnenkomt = Hiermee vink je aan of je een notificatie wenst te ontvangen bij een nieuwe e-mail.

Stap 10

Als laatste geef je nog aan met welke naam je uitgaand mailt en welke naam je het account mag geven, zodat je deze kunt herkennen in de app.

• Geef dit account een naam (optioneel) = Een naam zodat je deze kunt herkennen in de K-9 app.
  • Typ je naam = Dit is de naam waarmee je uitgaand mailt naar jouw contacten.

Stap 11

Je bent nu klaar en kan gebruik maken van jouw e-mailaccount op de K-9 app.

Wil je meerdere e-mailadressen toevoegen? Begin dan opnieuw bij stap 1 met het andere e-mailadres.