Hoe stel ik K-9 mail in op een Android mobiel?

Volg het stappenplan hieronder. De instellingen zijn hetzelfde voor zowel een @freedom.nl als een @eigendomein.nl e-mailaccount. In de voorbeelden gaan we uit van een @freedom.nl e-mailaccount. Voor je eigen domein vervang je het @freedom.nl e-mailaccount voor het e-mailaccount van je eigen domein.

Met deze handleiding kun je je e-mail op de app ‘K-9 mail’ instellen op een mobiel met ‘Android’. Als je de app nog niet hebt, dan kun je deze downloaden in de Google-Playstore of van F-droid.

Heb je de app ‘K-9 mail’ nog niet in gebruik voor een ander e-mailadres? Dan krijg je bij het openen van de app direct de vraag om een account in te stellen en kun je beginnen bij stap 3.

Heb je deze app al voor een ander e-mailadres in gebruik? Begin dan bij stap 1.

Stap 1

Ga naar het startscherm van de applicatie. Als je in je postbus staat, dan doe je dit door het pijltje linksboven in de applicatie in te drukken. Ga terug tot je in het scherm 'accounts' komt.

Stap 2

Druk op het plusje om een nieuw account toe te voegen.

Stap 3

Vul hier het e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord in. Klik vervolgens op Handmatige setup.

Stap 4

Je krijgt nu de vraag welk type account dit is. Kies hier voor IMAP.

Stap 5

Je komt nu terecht bij de inkomende server-instellingen. Voer hier het volgende in:

• IMAP: imap.freedom.nl
  • Beveiligingstype: SSL/TLS
  • Poort: 993
  • Gebruikersnaam: e-mailadres
  • Authenticatietype: Normaal wachtwoord
  • Wachtwoord: vul je wachtwoord in dat bij je e-mailadres hoort

Klik vervolgens op 'volgende'.

De app controleert nu direct of de gegevens die je hebt ingevuld correct zijn. Krijg je een foutmelding? Controleer dan de instellingen zelf nog een keer en vul deze opnieuw in indien nodig.

Stap 6

Je komt nu terecht bij de uitgaande server-instellingen. Voer hier het volgende in:

• SMTP: smtp.freedom.nl
  • Beveiligingstype: SSL/TLS
  • Voer bij poort in: 465
  • Inloggen is vereist, dus controleer of het vinkje aanstaat.
  • Gebruikersnaam: je e-mailadres
  • Authenticatietype: Normaal wachtwoord
  • Wachtwoord: vul je wachtwoord in dat bij je e-mailadres hoort

Klik vervolgens op 'volgende'.

De app controleert nu direct of de gegevens die je hebt ingevuld correct zijn. Krijg je een foutmelding? Controleer dan de instellingen zelf nog een keer en vul deze opnieuw in indien nodig.

Stap 7

Je komt nu in het scherm ‘Account opties’ terecht, hier kun je instellen hoe jij wilt dat de app jouw mail ophaalt. Je kunt hier zelf bepalen wat je invult.

Klik vervolgens op ‘volgende’.

Wil je meerdere e-mailadressen toevoegen? Begin dan opnieuw bij stap 1 met het andere e-mailadres.