Hoe stel ik Port Forwarding/Sharing in naar een extern IP-adres?

Wil je voor je subnet Port Forwarding of Sharing instellen naar extern IP-adres, volg dan onderstaande stappen.

De FRITZ!Box staat standaard ingesteld in het Engels. In deze handleiding tref je daarom de Engelse benamingen. Mocht je de FRITZ!Box ingesteld hebben in het Nederlands, kijk dan naar de woorden tussen haakjes.

Stap 1

Log in met je wachtwoord op de FRITZ!Box via een van onderstaande opties:

Stap 2

Klik op 'Internet' en vervolgens op 'Permit Access' (Toegang verlenen).

Stap 3

Klik op 'Add Device for Sharing' (Apparaat voor vrijgaven toevoegen) om een apparaat toe te voegen.

Stap 4

Klik achter 'Device' (Apparaat) op het drop-down menu en selecteer 'Enter the IP address manually' (IP-adres handmatig invoeren).

Stap 5

Voer vervolgens het IP-adres in van het apparaat waar je de port-forwarding (port-sharing) voor in wilt stellen. Dit apparaat moet je natuurlijk al wel handmatig ingesteld hebben.

Let op! Het IP-adres in dit voorbeeld is dus een voorbeeld IP-adres. Vul hier jouw IP-adres in.

Stap 6

Klik op de knop 'New Sharing' (Nieuwe vrijgave).

Stap 7

Voer de gegevens in:

Naam

Gegevens

Application (Toepassing)

Kies hier uit het lijstje wat voor ingesteld staat of voer hier handmatig informatie door 'Other application' te kiezen.

Protocol

Deze staat standaard ingesteld als je uit het lijstje hebt gekozen. Stel je het handmatig in, dan moet je hier het juiste protocol kiezen.

Port to device (Poort op apparaat)

Kies hier van welke poort (Port to device) tot welke poort (through...) er luistert op de server.

Port requested externally (Externe poort gewenst)

Kies hier voor welke poort van buitenaf open moet staan.

Enable Sharing (Vrijgave activeren)

Als je wilt dat ie werkt... moet deze aangevinkt zijn.

Druk vervolgens op 'OK' om de gegevens op te slaan.

Stap 8

Je ziet nu de port-forward (port-sharing) staan. Om deze te activeren klik je op 'OK'.

Stap 9

Je krijgt nu de port-forwarding (port-sharing) te zien die je ingesteld wilt hebben. Klik op 'Apply' (Toepassen) om deze te activeren.

Stap 10

Je ziet of de regel actief is, wanneer het balletje groen is.

Stap 11

Test hierna uit of de regel voor je werkt of maak meer regels aan voor het apparaat door op het pennetje te drukken en de vorige stappen te herhalen voor het instellen van een port-forwarding (port-sharing) regel.