Naar de inhoud Naar het menu

Standaard heeft de FRITZ!Box al een unieke naam aan je WiFi-netwerk gegeven. Je kunt de naam van je WiFi-netwerk wijzigen. In deze handleiding leggen we uit hoe je dat doet.

Let op: Gebruik als het kan een bekabelde verbinding om de naam van je WiFi-netwerk aan te passen. Dit scheelt veel extra werk mocht je bijvoorbeeld ook nog het wachtwoord willen wijzigen.

Het standaard wachtwoord staat op de sticker op het modem (de FRITZ!Box) en in het bijgeleverde boekje. Het wachtwoord bestaat uit 20 cijfers.

De FRITZ!Box staat standaard ingesteld in het Engels. In deze handleiding tref je daarom de Engelse benamingen. Mocht je de FRITZ!Box ingesteld hebben in het Nederlands, kijk dan naar de woorden tussen haakjes.


Stap 1

Om in te loggen op je FRITZ!Box ga je naar http://fritz.box/ of http://192.168.178.1/.

Log in met het wachtwoord dat op je FRITZ!Box staat. Kijk op de onderzijde of achterzijde van je modem naar 'FRITZ!Box Password' met daaronder een bestaand Engels woord met cijfers. Gebruik dat wachtwoord om in te loggen.

Let op: Krijg je een melding in je browser bij het inloggen op de FRITZ!Box waarin staat dat je wachtwoord onderschept zou kunnen worden of dat de verbinding niet beveiligd is, geen paniek! Deze boodschap krijg je standaard bij het inloggen op de FRITZ!Box.

Stap 2

Klik in het linkermenu op 'Wireless' (WiFi) en vervolgens op ‘Wi-Fi Network’ (Wi-Fi netwerk).

Stap 3

Scroll iets naar beneden. Onder het kopje ‘Wi-Fi Network Name' (draadloze netwerk naam) zie je staan 'Name of the Wi-Fi network (SSID)', met daaronder een tekstveld. In dit tekstveld kun je de naam van je WiFi-netwerk aanpassen.

Wil je een andere naam voor zowel de 2.4 GHz bandbreedte als de 5 GHz bandbreedte? Zorg dan dat je in je FRITZ!Box ‘Advanced view’ (geavanceerd aanzicht) hebt aangezet. Vink 'Different names for the radio networks on 2.4 and 5 GHz' aan en je kunt beide netwerken een andere naam geven.

Stap 4

Klik op 'Apply' (toepassen).

Je hebt de naam van je WiFi-netwerk succesvol veranderd. Nu kun je verbinding maken met de nieuwe naam van je WiFi-netwerk.

Vond je deze helpdesk-pagina nuttig?

Let op: we kunnen niet reageren op het bericht dat je hier achterlaat. Heb je een vraag of ontvang je graag een reactie? Stuur dan een mailtje naar helpdesk@freedomnet.nl.