De MX-records zijn nodig om e-mail te kunnen ontvangen. Om deze bij ons te wijzigen moet het domein bij ons geregistreerd zijn. Van een gekoppeld domein kun je de MX-records niet bij ons wijzigen. Wil je deze wijzigen? Ga dan naar de domein registrar waar het domein geregistreerd staat.

Heb je een domein geregistreerd bij ons en wil je dit wijzigen? Dat kan! Doorloop onderstaande stappen.

LET OP: Wanneer deze instellingen gewijzigd of verwijderd worden zal je geen e-mail meer kunnen ontvangen of versturen met @freedom.nl adressen en de freedom.nl mail servers.

Stap 1

Log in op MIJNfreedom. Je gebruikersnaam is je e-mailadres dat je hebt gekregen bij het aanvragen van je internetabonnement van Freedom (@freedom.nl e-mail adres). Ben je nog nooit ingelogd of ben je het wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten?’, zodat je je wachtwoord kunt instellen en vervolgens kunt inloggen.

Bekijk ook de pagina "Ik ben mijn wachtwoord vergeten" voor instructies.

Stap 2

Klik in het menu op 'Domeinen' en vervolgens op 'Lijst'.

Stap 2

Je ziet nu jouw domein(en) staan. Klik het domein aan waarover het gaat.

Stap 4

Klik vervolgens in het menu op ‘DNS instellingen’.

Stap 5

Klik het schuifje onder ‘SOVERIN MAIL’ uit. Er komt dan een kruisje in te staan. Druk daarna op de knop ‘Opslaan’.

Stap 6

Alle DNS-records komen onder elkaar te staan. De standaard instellingen zijn aan te passen of te verwijderen.