Ben je het WiFi-wachtwoord vergeten? Of wil je het wijzigen? Dat kan!

Let op: Gebruik als het kan een bekabelde verbinding om de naam van je WiFi-netwerk aan te passen. Dit scheelt veel extra werk mocht je bijvoorbeeld ook nog het wachtwoord willen wijzigen.

Het standaard wachtwoord staat op de sticker op het modem (de FRITZ!Box) en in het bijgeleverde boekje. Het wachtwoord bestaat uit 20 cijfers.

De FRITZ!Box staat standaard ingesteld in het Engels. In deze handleiding tref je daarom de Engelse benamingen. Mocht je de FRITZ!Box ingesteld hebben in het Nederlands, kijk dan naar de woorden tussen haakjes.

Stap 1

Om in te loggen op je FRITZ!Box ga je naar http://fritz.box/ of http://192.168.178.1/.

Log in met het wachtwoord dat op je FRITZ!Box staat. Kijk op de onderzijde of achterzijde van je modem naar 'FRITZ!Box Password' met daaronder een bestaand Engels woord met cijfers. Gebruik dat wachtwoord om in te loggen.

Let op: Krijg je een melding in je browser bij het inloggen op de FRITZ!Box waarin staat dat je wachtwoord onderschept zou kunnen worden of dat de verbinding niet beveiligd is, geen paniek! Deze boodschap krijg je standaard bij het inloggen op de FRITZ!Box.

Stap 2

Klik op ‘Wireless' (WiFi). Er verschijnt een extra menu. Klik op ‘Security’ (Veiligheid).

Stap 3

In het veld achter ‘Network key’ (WiFi-netwerksleutel) staat je huidige WiFi-wachtwoord. Je kunt dit wijzigen in een zelfgekozen wachtwoord van minstens 8 karakters. Je hoeft dit overigens niet te wijzigen als je het wachtwoord kwijt was.

Stap 4

Klik op ‘Apply’ (Toepassen).

Als je het wachtwoord gewijzigd hebt wordt het WiFi-netwerk opnieuw opgestart. Nu kun je opnieuw verbinding maken met je WiFi-netwerk. Vergeet niet om het nieuwe wachtwoord in te voeren in elk apparaat dat verbinding maakt via WiFi zoals je Smartphone, SmartTV of Sonos.