Naar de inhoud Naar het menu

Wanneer je televisiekastje niet reageert op de afstandsbediening, controleer dan de volgende dingen:

Stap 1

Staat het lampje op de televisieontvanger aan (rood of blauw)?

  1. Nee > Controleer of de stroomadapter in het stopcontact zit en goed is aangesloten op het tv-kastje. Controleer eventueel of het lampje wel gaat branden als je de stroomadapter in een ander stopcontact stopt.
  2. Ja > Ga verder met stap 2.

Stap 2

Gaat er een lampje op de afstandsbediening branden op het moment dat je op een knop drukt?

  1. Nee > Vervang de batterijen en probeer opnieuw. Zijn andere batterijen ook geen oplossing? Neem dan contact op met de helpdesk voor het vervangen van de afstandsbediening.
  2. Ja > Ga verder met stap 3.

Stap 3

Zie je beeld op de televisie?

  1. Nee > Controleer dan of de televisie aanstaat en of je op de goede ‘bron’ aan het kijken bent. Heb je niet de juiste bron geselecteerd, selecteer dan de juiste bron met de afstandsbediening van je televisie. Dit kan ‘Bron’, ‘Input’, ‘Source’ of bijvoorbeeld ‘HDMI’ genoemd worden.
  2. Ja > Ga verder met stap 4.

Stap 4

Controleer of er in de mini-jack aansluiting (die normaal gesproken voor koptelefoons gebruikt wordt) een stekker zit. Zit er een stekker in die naar een audioapparaat toe gaat?

  1. Ja > Haal de stekker uit deze aansluiting en controleer of de afstandsbediening nu werkt. Dit is namelijk geen koptelefoonaansluiting, maar een aansluiting voor een Infrarood adapter.
  2. Nee > Ga verder met stap 5.

Stap 5

Zit de televisieontvanger in een kast met een glazen deur of is er een andere obstructie die ervoor zorgt dat de infrarood sensor geblokkeerd wordt?

  1. Ja > Haal de obstructie weg of doe de deur van de kast open.
  2. Nee > Neem contact op met de helpdesk. Zie onze contactpagina.

Vond je deze helpdesk-pagina nuttig?

Let op: we kunnen niet reageren op het bericht dat je hier achterlaat. Heb je een vraag of ontvang je graag een reactie? Stuur dan een mailtje naar helpdesk@freedomnet.nl.