Je kun de afstandsbediening van de televisieontvanger koppelen aan je televisie, zodat je geluid, mute en tv-aan/uit-knop op de afstandsbediening gaan werken.

Freedom heeft 2 verschillende type afstandsbedieningen. Kijk voordat je gaat beginnen met de koppel procedure welk type jij hebt.

- Type A instellen
- Type B met snelcode instellen
- Type B met handmatige merkcode instellen

Type AType B

Type A

Stap 1 (Type A)

Zoek voordat je begint de juiste koppelcode voor jouw televisie op in deze lijst en houd deze bij de hand.

Zet de televisie aan zodat je beeld hebt. De televisie moet dus niet in de standby-modus staan.

Stap 2 (Type A)

Zoek als je dit nog niet hebt gedaan de koppelcode voor jouw televisie op in deze lijst. Heb je dit al gedaan? Dan kun je verder naar de volgende stap.

Stap 3 (Type A)

Zet het volume van de Canal+ televisieontvanger op 100. Doe dit met de meegeleverde afstandsbediening.

Stap 4 (Type A)

Druk op de afstandsbediening tegelijkertijd op de cijferknoppen '1' en '3' tot de knop tv twee keer knippert.

Stap 5 (Type A)

Toets met de cijferknoppen de 3 of 4-cijferige code in die bij je tv hoort.

Stap 6 (Type A)

Druk op de Mute-knop van de afstandsbediening. Dit is een icoontje van een luidsprekertje met een diagonaal streepje erdoorheen.

Zodra het Mute-symbool in beeld komt op je tv kun je de toets loslaten.

Stap 7 (Type A)

Druk tegelijkertijd op de Text-knop en de stopknop. De knop tv gaat uit. Je bent nu klaar. Je kunt voor je televisie nu gebruik maken van de knoppen TV, Volume en de Mute-knop.

Werken ze niet? Herhaal dan de bovenstaande stappen. Deze zal je mogelijk meerdere malen moeten doorlopen voordat je televisietoestel correct op de afstandsbediening reageert. Wil je de afstandsbediening weer helemaal terug zetten naar hoe deze bij je binnen kwam? Volg dan de stappen op deze pagina om de afstandsbediening te ontkoppelen.

Type B

TIP: Tijdens de stappen kun je altijd op de 'Back'-knop drukken om het koppelen te stoppen.

Type B - Koppelen met snelcode

Stap 1 (Type B)

Zorg ervoor dat de televisie aan staat. Deze kun je met de afstandsbediening van je televisie aanzetten.

Stap 2 (Type B)

Druk op de OK toets en houd de cijfertoets voor je merk samen ingedrukt voor 3 seconden.

Stap 3 (Type B)

Het LED-je op de afstandsbediening gaat aan.

Stap 4 (Type B)

Richt de afstandsbediening naar de televisie. Druk herhaaldelijk op de knop naar rechts (pijltoets) tot de televisie weergeeft dat deze op MUTE/STIL staat.

Stap 5 (Type B)

Je kunt VOLUME + en VOLUME -, MUTE en BRON selectie testen en kijken of deze werken met de huidige code. Werken deze nog niet, maar doet bijvoorbeeld alleen MUTE het? Klik dan op verder op de pijltjes toets naar rechts om de volgende code te proberen.

Stap 6 (Type B)

Druk op de pijltoets naar links om de vorige code nogmaals te proberen.

Stap 7 (Type B)

Als alle knoppen werken zoals het zou moeten, druk je op OK om de instellingen in de afstandsbediening op te slaan.

Type B - Instellen met een handmatige merkcode

Voorbereiding

Zorg ervoor dat de televisie aan staat. Deze kun je met de afstandsbediening van je televisie aanzetten.

Zoek voordat je begint de juiste koppelcode voor jouw televisie op in deze lijst en houd deze bij de hand.

Stap 1 (Type B)

Druk op de Source/Bron (bovenste knop, vierkant met pijltje) knop en de OK knop voor 3 seconden.

Stap 2 (Type B)

Het LED lampje licht op om te laten zien dat het in de 'setup' status staat.

Stap 3 (Type B)

LET OP! Per merk zijn er meerdere codes mogelijk. Zoek dus even op merk in de lijst om alle codes te vinden.

Voer de 3 cijferige code in. Bestaat de code maar uit 1 getal? Voeg dan voorloop nullen toe. Dus code 1 wordt dan 001.

Hierna kan het lampje 2 statussen hebben:

1. Als de code geldig is, knippert het LED-je op de AB in de 'succes' stand (langzame knipper). Je kunt nu de MUTE, VOLUME + en VOLUME - en TV AAN/UIT knop testen.
  2. Als de code ongeldig is zal de huidige aangeleerde code onthouden blijven en zal het LED-je in een 'error' stand knipperen (snel knipperen).

Heb je een ongeldige code gebruikt? Herhaal dan de voorgaande stappen.