Hoe pas ik de DNS-instellingen aan voor webhosting?

Staat je domein op dit moment bij een andere hostingpartij of registrar dan Freedom? Om de installatie van je hostingpakket af te kunnen ronden wijzig je de DNS-instellingen voor je domein in de omgeving waar je domein op dit moment staat.

Stap 1

Login op de omgeving van de hostingpartner of registrar waar je domein staat.

Stap 2

Verander de gegevens in die omgeving naar onderstaande gegevens:

• A-record voor @ (of je domeinnaam) naar 213.249.71.11
  • AAAA-record voor @ (of je domeinnaam) naar 2a01:448:1005::11
  • A-record voor * (wildcard) naar 213.249.71.11
  • AAAA-record voor * (wildcard) naar 2a01:448:1005::11
  • CNAME-record voor het subdomein ‘www’ naar @ (of je domeinnaam)

Je mag de TTL-tijd (Time To Live) zelf bepalen. Freedom raadt aan om deze bijvoorbeeld op 3600 (1 uur) of 86400 (1 dag) te zetten.

Wanneer je de configuratie hebt voltooid, verwijs je naar je onze hostingservers. Heb je alles juist ingesteld, dan kun je gebruikmaken van je hostingpakket.

Let op: wijzigingen in de DNS kunnen 24 tot 48 uur duren voordat ze wereldwijd doorgevoerd zijn.