Wanneer je de eerste keer je tv-ontvanger aanzet of je de tv-ontvanger teruggezet hebt naar de fabrieksinstellingen, zal je de tv-ontvanger moeten instellen. Doorloop de stappen hieronder om je tv-ontvanger in te stellen.

Gebruik de afstandsbediening van je tv-ontvanger.

Stap 1

Indien je dit nog niet gedaan hebt zet je jouw televisietoestel aan. Druk vervolgens op de knop ‘STB’ op de afstandsbediening van je tv-ontvanger om ook de tv-ontvanger aan te zetten.

Stap 2

Wacht ongeveer 2 minuten tot de tv-ontvanger is opgestart. Selecteer je voorkeurstaal en bevestig de keuze door 'Volgende' te selecteren en op de knop 'OK' te drukken.

Stap 3

De internetsnelheid wordt getest om te bevestigen dat alle interactieve diensten beschikbaar zijn. Druk op ‘OK’ om naar de volgende stap te gaan.

Stap 4

Controleer of er nog updates beschikbaar zijn. Druk op ‘OK’ om naar de volgende stap te gaan.

Stap 5

Je kunt hier de code voor ouderlijk toezicht instellen. Hiermee blokkeer je bijvoorbeeld ‘18+ zenders’ en ‘video on demand’ met een pincode. De standaard pincode is ‘0000’ of ‘1234’.

Wil je dit niet instellen? Klik dan rechtsonder in het scherm op ‘Overslaan’. Je krijgt in het laatste scherm dan wel een waarschuwing, maar deze kun je negeren.

Stap 6

Je kunt nu de betaalpincode instellen. Deze pincode wordt gebruikt om betalingen te verrichten, bijvoorbeeld voor de aankoop van films. De standaard pincode is ‘0000’ of ‘1234’.

Wil je dit niet instellen? Klik dan rechtsonder in het scherm op ‘Overslaan’. Je krijgt in het laatste scherm dan wel een waarschuwing, maar deze kun je negeren.

Stap 7

Je krijgt een diagnosemenu te zien. Deze kun je afsluiten door ‘TV kijken’ te selecteren en op ‘OK’ te drukken op de afstandsbediening.

Stap 8

Je komt nu in het menu van de televisie. Hier kun je kiezen wat je wilt gaan kijken.

Direct naar live televisie? Druk dan op de afstandsbediening op de knop met de ‘X’ rechts onder de navigatietoetsen.

Veel kijkplezier!