Hoe stel ik 'Ouderlijk Toezicht' in op de tv-ontvanger?

Met ouderlijk toezicht kun je er voor zorgen dat sommige zenders, programma’s of films verborgen worden of eerst vragen naar een pincode voordat ze getoond worden. Hieronder vind je verschillende instructies om dit in te stellen.

Wat je hierbij nodig hebt zijn de volgende zaken:

• Televisieontvanger
  • Afstandsbediening televisieontvanger
  • Televisietoestel

De volgende instructies zijn te vinden op deze pagina:

• Ouderlijk toezicht pincode instellen of veranderen
  • Minimum leeftijd instellen
  • Ouderlijk toezicht tijdelijk deactiveren
  • Ouderlijk toezicht deactiveren
  • Ouderlijk toezicht activeren

Ouderlijk toezicht pincode instellen of veranderen

Stap 1

Zet de televisieontvanger en het televisietoestel aan zodat je beeld hebt.

Stap 2

Druk op de afstandsbediening op ‘Menu’.

Stap 3

Selecteer met de navigatieknoppen op de afstandsbediening de optie ‘Instellingen’ en druk ok ‘OK’.

Stap 4

Ga met de navigatieknoppen op de afstandsbediening onder het kopje ‘Algemeen’ naar de optie ‘Ouderlijk Toezicht’. Vul eventueel je pincode in, wanneer deze al ingesteld is.

Stap 5

Om de pincode in te stellen/wijzigen zul je met de pijltjestoetsen op de afstandsbediening ‘Wijzig ouderlijk toezichtspincode’ moeten selecteren en op ‘OK’ drukken.

Heb je al een pincode ingesteld? Voer hier dan eerst je huidige pincode in vul daarna de nieuw gewenste pincode twee maal in.

Minimum leeftijd instellen

Stap 1

Voer stappen 1 t/m 4 uit die je hierboven treft onder het kopje 'Ouderlijk toezicht pincode instellen of veranderen'.

Stap 2

Selecteer met de navigatieknoppen op de afstandsbediening de optie ‘Minimumleeftijd’ en voer je pincode in wanneer hier naar gevraagd wordt.

Stap 3

Zorg dat er achter 'Minimumleeftijd' het woordje 'Aan' staat. Staat deze er niet? Selecteer dan de optie en selecteer 'Aan’ en druk op 'OK' op de afstandsbediening.

Stap 4

Om de minimumleeftijd aan te passen. Selecteer je één van de leeftijdscategoriën die je te zien krijgt.

Uitleg leeftijden:

• Als je hier de leeftijd op 18 jaar zet. Zal content welke voor 18 jaar en ouder wordt uitgezonden vragen om een pincode. Content welke voor jongere leeftijd wordt uitgezonden zal zonder pincode te zien zijn.
  • Zet je de leeftijd hier op bijvoorbeeld 16 jaar, dan zal content voor 16 jaar en ouder om een pincode vragen.

Ouderlijk toezicht tijdelijk deactiveren

Stap 1

Voer stappen 1 t/m 4 uit die je hierboven treft onder het kopje 'Ouderlijk toezicht pincode instellen of veranderen'.

Stap 2

Selecteer de optie ‘Tijdelijk deactiveren’ en selecteer met de navigatieknoppen het vakje voor ‘Tijdelijk deactiveren’. Klik op ‘OK’ om deze aan te vinken. Vul hierna je pincode in.

Stap 3

In het veld wat nu verschijnt kun je het aantal minuten aangeven dat ouderlijk toezicht gedeactiveerd moet zijn en druk op ‘OK’.

Je hebt nu tijdelijk het ouderlijk toezicht gedeactiveerd.

Ouderlijk toezicht deactiveren

Stap 1

Voer stappen 1 t/m 4 uit die je hierboven treft onder het kopje 'Ouderlijk toezicht pincode instellen of veranderen'.

Stap 2

Selecteer met de navigatieknoppen de optie 'Ouderlijk toezicht' en klik op 'OK'. Kies hier voor de optie 'Uit' en druk op 'OK' op de afstandsbediening.

Stap 3

Voer eventueel de pincode in voor ouderlijk toezicht.

Hierna is het ouderlijk toezicht volledig uitgeschakeld.

Ouderlijk toezicht activeren

Stap 1

Voer stappen 1 t/m 4 uit die je hierboven treft onder het kopje 'Ouderlijk toezicht pincode instellen of veranderen'.

Stap 2

Selecteer met de navigatieknoppen de optie 'Ouderlijk toezicht' en klik op 'OK'. Kies hier voor de optie 'Aan' en druk op 'OK' op de afstandsbediening.

Stap 3

Voer de pincode in.

Ouderlijk toezicht is hierna geactiveerd. Stel het verder naar wens in met de bovenstaande instructies.