Naar de inhoud Naar het menu

Kan ik mijn stereo-installatie aansluiten voor geluid?

De TV-ontvanger (Amino) heeft geen directe analoge aansluiting voor geluid. Er zijn een paar manieren om dit zelf wel voor elkaar te krijgen.

Let op! Freedom ondersteunt alleen het aansluiten van de Amino direct op de televisie via HDMI voor beeld en geluid.

Digitale versterkers

Stap 1

Sluit de Amino aan via HDMI op de versterker. Let er wel op dat je versterker geschikt is om het beeld door te zetten richting de televisie.

Stap 2

Sluit de Amino aan via de optische uitgang op de versterker d.m.v. een optisch Toslink-kabeltje. Let op, dit kabeltje wordt niet meegeleverd met de Amino.

Analoge versterkers:

Let op! Hiervoor heb je een omvormer nodig om het digitale Toslink (optische) signaal om te zetten naar een analoog signaal. Het ligt aan je versterker welke aansluiting deze omvormer zal moeten hebben. Dit kan bijvoorbeeld stereo tulp of een mini-jack aansluiting zijn. Deze omvormer zal je zelf moeten aanschaffen. Freedom kan hier verder ook geen ondersteuning op geven.

Sluit de Amino via de Toslink (optische) aansluiting aan op de omvormer en sluit de omvormer aan op de juiste aansluiting op de versterker. Mogelijk zul je de omvormer ook nog via USB of een adapter van stroom moeten voorzien.


Vond je deze helpdesk-pagina nuttig?

Let op: we kunnen niet reageren op het bericht dat je hier achterlaat. Heb je een vraag of ontvang je graag een reactie? Stuur dan een mailtje naar helpdesk@freedomnet.nl.