Het gebeurt niet snel maar het kan gebeuren dat F-Secure Internet Security niet meer werkt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat er nog een andere anti-virus programma op de computer stond.

Gelukkig zijn de problemen met F-Secure vaak met een aantal simpele stappen te verhelpen.

Stap 1

Download de deïnstallatie tool voor jouw besturingssysteem op de support tools pagina.

Stap 2

Open het gedownloade bestand en voer hierop de stappen uit. Tijdens dit proces moet je ervoor kiezen om alles te verwijderen.

Stap 3

Herstart je computer.

Stap 4

Ga naar de website van F-Secure en log in met jouw account.

(Let op: Dit is een apart account aangemaakt bij F-Secure. Wij hebben geen inzicht over welk account het is en kunnen geen actie erop uit voeren.)

Stap 5

Selecteer het apparaat en druk op ‘Release license’.

Stap 6

Druk op het ‘+’ icoontje, de ‘continue’ knop en daarna op ‘Download for x’.

Stap 7

Sla het bestand op en start de installatie.

Stap 8

Na het doorlopen van de stappen moet je nog een keer je computer herstarten.

Stap 9

Daarna zie je het volgende scherm. Na het drukken van de knop ‘Continue’ ben je klaar en is F-Secure Internet Security geïnstalleerd.