Naar de inhoud Naar het menu

Je krijgt standaard 25GB als opslagruimte op onze server. Gebruik je meerdere e-mailaccounts, dan is de 25GB verspreid over deze e-e-mailaccounts. Je kunt meer opslagruimte kopen. Hiervoor geldt ook dat de totale ruimte die je hebt verdeeld wordt over alle e-mailaccounts die je bij Freedom hebt.

Het zou kunnen dat je e-mailaccount (bijna) vol zit. Misschien mail je wel heel veel, ontvang je vaak e-mailtjes of heb je allerlei e-mails uit een andere e-mailbox geïmporteerd. We geven je hieronder een aantal tips om dit op te lossen.

Bekijk hoeveel ruimte je verbruikt hebt. Dit kun je achterhalen door in te loggen op MIJNFreedom met jouw hoofdaccount. Dat is het @freedom e-mailadres dat je hebt aangemaakt toen je een mail- of internetabonnement bij ons nam. Je komt dan automatisch terecht op de pagina ‘Instellingen’ en ziet onder ‘Ruimte e-mailaccounts in gebruik’ hoeveel procent je gebruikt hebt.

Los het probleem op door één van de volgende opties te kiezen:

 1. Je koopt extra ruimte
 2. Je verwijderd e-mails van je e-mailaccount

  Volg afhankelijk van je keuze de bijbehorende stappen hieronder.

  Je koopt extra ruimte

  Via MIJNFreedom kan je extra ruimte opslagruimte (25 Gb) kopen voor €5,00 per maand. Volg deze instructie.

  Je verwijderd e-mails van je e-mailaccount

  Let op! Houd er rekening mee dat er geen individuele back-ups zijn van je e-mailaccount. Als je een e-mail definitief verwijderd, kunnen wij dit niet meer terug halen.

  Stap 1

  Verwijder een groot aantal e-mailtjes. Het slimste is om te kijken naar de e-mailtjes met een bijlage, omdat die meer ruimte in beslag nemen. Je kunt doen via Webmail of via het e-mailprogramma waar je gebruik van maakt.

  Als voorbeeld nemen we Webmail van Freedom en Mozilla Thunderbird.

  Webmail van Freedom:

  1. Log in op de Webmail met jouw e-mailadres en bijbehorende wachtwoord.
  2. Druk op het pijltje, rechtsboven de lijst met e-mails en naast het envelopje.
  3. Vink ‘Inhoud’ aan.
  4. Vul bij ‘Type’ in: ‘Met bijlage’.
  5. Vul bij ‘Zoekbereik’ in: ‘Alle mappen’.
  6. Optioneel: vul bij ‘Datum’ in: ‘ouder dan een jaar’.
  7. Druk vervolgens op de knop ‘Zoeken’.
  8. Alle mailtjes die aan deze zoekopdracht voldoen, verschijnen in beeld.
  9. Verwijder de e-mailtjes één voor één of verwijder meerdere e-mails in één keer door ze te selecteren en dan op ‘verwijder’ te klikken.

  Mozilla Thunderbird:

  Het kan zijn dat je een e-mailprogramma gebruikt zoals Mozilla Thunderbird. We leggen je hieronder uit hoe je in dit programma e-mails kunt verwijderen.

  1. Druk met de rechtermuisknop op de kolom ‘Datum’.
  2. Vink ‘Size’ aan.
  3. Sorteer nu op ‘Size’ door er met de linkermuisknop op te klikken.
  4. Door middel van dit overzicht kun je een selectie maken.
  5. Verwijder de e-mailtjes één voor één of verwijder meerdere e-mails in één keer door ze te selecteren en dan op ‘verwijder’ te klikken.

  Stap 2

  Tips!

  • Je kunt ook vaak de e-mails in de map 'verzonden', 'junk/spam' en 'verwijderd' verwijderen.
  • Ga bij jezelf na of je e-mails die ouder zijn dan 1 jaar nog wilt bewaren. Zo niet dan kun je de e-mails die je daarvoor ontvangen hebt verwijderen.

  Geavanceerd: Je kan ook e-mails automatisch laten verwijderen door middel van regels/filters. Dit is ook mogelijk in Mozilla Thunderbird. Als je een regel aanmaakt, let dan heel goed op dat je de juiste parameters eraan geeft. 

  Vond je deze helpdesk-pagina nuttig?

  Let op: we kunnen niet reageren op het bericht dat je hier achterlaat. Heb je een vraag of ontvang je graag een reactie? Stuur dan een mailtje naar helpdesk@freedomnet.nl.