Hoe stel ik Mac Mail in op mijn laptop of computer?

Volg het stappenplan hieronder. De instellingen zijn hetzelfde voor zowel een @freedom.nl als een @eigendomein.nl e-mailaccount. In de voorbeelden gaan we uit van een @freedom.nl e-mailaccount. Voor je eigen domein vervang je het @freedom.nl e-mailaccount voor het e-mailaccount van je eigen domein.

Stap 1

Open Mac Mail. Heb je nog geen andere e-mailaccounts ingesteld in Mail? Begin dan bij stap 4.

Stap 2

Klik linksboven in de menubalk op ‘Mail’ en klik op ‘Voorkeuren…’

Stap 3

Er verschijnt een pop-up scherm. Ga naar het tabblad ‘Accounts’ en klik op het plus-icoon.

Stap 4

Er wordt gevraagd om de Mail-accountaanbieder te kiezen. Hier klik je op optie ‘Andere Mail-account…' en klik op ‘Ga door’.

Stap 5

Voer de gegevens in voor het account dat je wilt instellen en klik hierna op ‘Log in’.

• Naam: Vul de naam in waarmee je mail wilt versturen. LET OP: Deze naam zal zichtbaar zijn voor de ontvangende partij wanneer je een mail verstuurt.
  • E-mailadres: Het e-mailadres dat je wilt instellen.
  • Wachtwoord: Het wachtwoord van dat e-mailadres.

Je zult in Apple Mail een foutmelding krijgen wanneer je de gegevens laat controleren. Dit klopt! Hierna kunnen we de juiste server-instellingen invoeren.

Stap 6

Vul de juiste server-gegevens in en klik hierna op ‘Log in’.

• E-mailadres: Het e-mailadres dat je wilt instellen;
  • Gebruikersnaam: Het e-mailadres dat je wilt instellen;
  • Wachtwoord: Het wachtwoord van dat e-mailadres;
  • Type account: IMAP
  • Server inkomende e-mail: imap.freedom.nl
  • Server uitgaande e-mail: smtp.freedom.nl

Stap 7

Selecteer de apps die je met dit account wilt gebruiken. Laat in ieder geval het vinkje voor ‘Mail’ aan staan en klik op ‘Gereed’.

Stap 8

Gefeliciteerd! Je hebt je hebt je e-mailaccount voor de Mac Mail ingesteld! TIP: Test je account nu door jezelf een mailtje te sturen.