Deze helpdeskpagina beschrijft hoe je een e-mailfilter kunt instellen voor het doorsturen van e-mail vanuit je Freedom Mail naar een ander e-mailadres.

Stap 1

Log in op MIJNfreedom. Je gebruikersnaam is je e-mailadres dat je hebt gekregen bij het aanvragen van je internetabonnement van Freedom (@freedom.nl e-mail adres). Ben je nog nooit ingelogd of ben je het wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten?’, zodat je je wachtwoord kunt instellen en vervolgens kunt inloggen.

Bekijk ook de pagina "Ik ben mijn wachtwoord vergeten" voor instructies.

Stap 2

Klik in het menu aan de linkerkant op het kopje 'E-mailaccount' om deze uit te klappen. Klik vervolgens op 'E-mailfilters'.

Stap 3

Klik rechtsboven in het scherm op de knop 'Voeg toe'. Er verschijnt een pop-up om een nieuw e-mailfilter aan te maken.

Stap 4 (optioneel)

Indien gewenst vul je in het veld 'NAME' een aangepaste naam in voor de filterregel.

Stap 5

Klik onder het kopje 'Voorwaarden' op 'Nieuwe voorwaarde'. Kies in het uitklapmenu voor de voorwaarde 'verstuurd aan'.

Stap 6

Onder de voorwaarde 'verstuurd aan' verschijnt de status 'is gelijk aan'. Met daarachter een invoerveld om de 'Waardes' (of values) in te stellen. Door op de status te klikken kun je de voorwaarde aanpassen. In dit geval laten we de status staan op 'is gelijk aan'.

Vul in het veld 'Waardes' het Freedom e-mailadres in die je wilt doorsturen naar een ander e-mailadres.

Stap 7

Klik onder het kopje 'Acties' op 'Voeg actie toe'. Er verschijnt een uitklapmenu met verschillende acties.

Kies voor de actie 'doorsturen naar'. Er verschijnt een nieuw actieveld 'To' (aan).

Stap 8

Typ in het actieveld 'To' (aan) het e-mailadres waar je de e-mails naar wilt doorsturen.

Optioneel kun je het schuifje 'Copy' (kopiëren) aanzetten. Deze functie zorgt ervoor dat de e-mails in je Freedom-mailbox blijven staan en er een kopie wordt doorgestuurd naar je doorstuur e-mailadres.

Stap 9

Klik op 'Opslaan' om je mailfilter aan te maken. In het filteroverzicht zie je een nieuwe regel toegevoegd.

Stap 10

Test of de nieuwe e-mailfilter werkt door een e-mail te sturen naar het e-mailadres dat de mail moet doorsturen.

Let op: heb je aliassen aangemaakt voor deze mailbox of een ander Freedom Mail-adres dat je wilt doorsturen? Dan moet je daar ook aparte e-mailfilters voor aanmaken.