Hoe stel ik Evolution in op mijn laptop of computer?

Volg het stappenplan hieronder. De instellingen zijn hetzelfde voor zowel een @freedom.nl als een @eigendomein.nl e-mailaccount. In de voorbeelden gaan we uit van een @freedom.nl e-mailaccount. Voor je eigen domein vervang je het @freedom.nl e-mailaccount voor het e-mailaccount van je eigen domein.

Stap 1

Open het e-mailprogramma Evolution. Ga linksboven in het menu naar 'Bewerken' en klik op 'Accounts'.

Stap 2

Er verschijnt een pop-up scherm. Klik rechtsboven op 'Toevoegen' en vervolgens eronder op 'E-mailaccount'.

Stap 3

Klik vervolgens op 'Volgende'.

Stap 4

Vul bij 'Volledige naam' jouw volledige naam in; deze wordt door de ontvanger van jouw e-mailberichten straks gezien als afzendernaam.

Vul bij 'E-mailadres' je volledige e-mailadres in en klik rechts onderin op 'Volgende'.

Stap 5

Vul de volgende gegevens in:

• Servertype: IMAP
  • Server: imap.freedom.nl
  • Poort: 993
  • Gebruikersnaam: je volledige e-mailadres

Klik daarna op 'Volgende'.

Stap 6

Stel deze instellingen naar wens in en klik rechts onderin op 'Volgende'.

Stap 7

Vul de volgende gegevens in:

• Servertype: SMTP
  • Server: smtp.freedom.nl
  • Poort: 465
  • Vink de optie 'Server eist aanmeldingscontrole' aan
  • Gebruikersnaam: je volledige e-mailadres

Klik vervolgens op ‘Voltooien’.

Stap 8

Klik rechts onderin op 'Toepassen'.

Stap 9

Evolution maakt nu verbinding en zal vragen om je wachtwoord.

Vul bij 'Wachtwoord' het wachtwoord in dat bij je freedom e-mailadres hoort en klik op 'Oké'.

Stap 10

Bij het versturen van je eerste e-mailbericht zal Evolution opnieuw om je wachtwoord vragen. Vul bij 'Wachtwoord' het wachtwoord in dat bij je ingestelde account hoort en klik op 'Oké'.

Wil je meerdere e-mailadressen toevoegen? Volg dan de stappen opnieuw voor elk e-mailadres.