Hoe stel ik Outlook voor Windows in op mijn laptop of computer?

Volg het stappenplan hieronder. De instellingen zijn hetzelfde voor zowel een @freedom.nl als een @eigendomein.nl e-mailaccount. In de voorbeelden gaan we uit van een @freedom.nl e-mailaccount. Voor je eigen domein vervang je het @freedom.nl e-mailaccount voor het e-mailaccount van je eigen domein.

Stap 1

Open Outlook en ga naar ‘Bestand’. Kies de optie ‘Account toevoegen’.

Stap 2

Vul onder ‘E-mailadres’ het volledige @freedom.nl e-mailadres in. Kies de optie ‘Geavanceerde opties’. Klik op ‘Verbinding maken’.

Stap 3

Kies voor IMAP.

Stap 4

Vul de volgende gegevens in:

Inkomende e-mail

• Server: imap.freedom.nl
  • Poort: 993
  • Versleutelingsmethode: SSL/TLS

Uitgaande e-mail

• Server: smtp.freedom.nl
  • Poort: 465
  • Versleutelingsmethode: SSL/TLS

Stap 5

Vul het wachtwoord van je e-mailadres in en klik op ‘Verbinding maken’. Het account is nu ingesteld.

Wil je meerdere e-mailadressen toevoegen? Volg dan de stappen opnieuw voor elk e-mailadres.