Heb je een domein bij ons gekoppeld, dan kun je DKIM activeren. DKIM (DomainKeys Identified Mail) is een manier om het versturen van e-mail veiliger te maken. Als je bij ons een domein registreert of verhuist, dan stellen wij de standaard DKIM in.

De DKIM is terug te vinden in de DNS instellingen onder het e-mail gedeelte. Als je deze niet ziet, druk dan op ‘Herstel’. Let op! Dat haalt wel handmatig ingestelde records weg.

Wil je de DKIM zelf instellen wanneer je domein gekoppeld is, volg dan de volgende stappen.

Stap 1

Log in op MIJNfreedom. Je gebruikersnaam is je e-mailadres dat je hebt gekregen bij het aanvragen van je internetabonnement van Freedom (@freedom.nl e-mail adres). Ben je nog nooit ingelogd of ben je het wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten?’, zodat je je wachtwoord kunt instellen en vervolgens kunt inloggen.

Bekijk ook de pagina "Ik ben mijn wachtwoord vergeten" voor instructies.

Stap 2

Klik aan de linkerkant in het menu op ‘Domeinen’ en dan op ‘Lijst’.

Stap 3

Druk op het domein waarvoor je de DKIM wil instellen.

Stap 4

Op de pagina met instellingen zie je een blok met ‘DKIM’. Hier staat de status, naam, type en de waarde.

Stap 5

Deze waardes kan je registreren bij jouw domein-leverancier. Sommige leveranciers kunnen geen lange waarde registreren, vandaar dat het in tweeën is gesplitst in het tabblad 'Multiple'.