Naar de inhoud Naar het menu

Standaard is het zo dat wij vanuit onze ACS (Auto Configuration Server) toegang hebben tot jouw FRITZ!Box en bepaalde instellingen kunnen wijzigen. Zo blijft het modem veilig met de laatste updates en blijven de diensten van Freedom werken, ook als er instellingen wijzigen.

Wil je niet dat ACS toegang heeft tot jouw modem? Dan kun je dit uitschakelen volgens onderstaande stappen. Let op: het uitschakelen van deze toegang betekent dat het voor Freedom in sommige gevallen lastiger kan zijn om support te leveren op je modem.

De FRITZ!Box staat standaard ingesteld in het Engels. In deze handleiding tref je daarom de Engelse benamingen. Mocht je de FRITZ!Box ingesteld hebben in het Nederlands, kijk dan naar de woorden tussen haakjes.


Stap 1

Om in te loggen op je FRITZ!Box ga je naar http://fritz.box/ of http://192.168.178.1/.

Log in met het wachtwoord dat op je FRITZ!Box staat. Kijk op de onderzijde of achterzijde van je modem naar 'FRITZ!Box Password' met daaronder een bestaand Engels woord met cijfers. Gebruik dat wachtwoord om in te loggen.

Let op: Krijg je een melding in je browser bij het inloggen op de FRITZ!Box waarin staat dat je wachtwoord onderschept zou kunnen worden of dat de verbinding niet beveiligd is, geen paniek! Deze boodschap krijg je standaard bij het inloggen op de FRITZ!Box.

Stap 2

Zet 'Advanced view' aan, indien dit nog niet aanstaat.

Stap 3

Klik links in het menu op ‘Internet’ en vervolgens op ‘Account Information’ (toegangsgegevens).

Stap 4

Ga naar het tabblad ‘Provider Services’ (providerdiensten).

Stap 5

Vink ‘Allow automatic configuration by the service’ (automatische inrichting door de dienstaanbieder toelaten’) uit. Klik vervolgens op 'Apply' (toepassen). 

Vond je deze helpdesk-pagina nuttig?

Let op: we kunnen niet reageren op het bericht dat je hier achterlaat. Heb je een vraag of ontvang je graag een reactie? Stuur dan een mailtje naar helpdesk@freedomnet.nl.