Naar de inhoud Naar het menu

Je hebt het modem teruggezet naar fabrieksinstellingen en wilt deze weer opnieuw instellen. De FRITZ!Box is altijd ingesteld in het Engels als deze de fabrieksinstellingen heeft geladen.

De FRITZ!Box staat standaard ingesteld in het Engels. In deze handleiding tref je daarom de Engelse benamingen. Mocht je de FRITZ!Box ingesteld hebben in het Nederlands, kijk dan naar de woorden tussen haakjes.


Stap 1

Om in te loggen op je FRITZ!Box ga je naar http://fritz.box/ of http://192.168.178.1/.

Log in met het wachtwoord dat op je FRITZ!Box staat. Kijk op de onderzijde of achterzijde van je modem naar 'FRITZ!Box Password' met daaronder een bestaand Engels woord met cijfers. Gebruik dat wachtwoord om in te loggen.

Let op: Krijg je een melding in je browser bij het inloggen op de FRITZ!Box waarin staat dat je wachtwoord onderschept zou kunnen worden of dat de verbinding niet beveiligd is, geen paniek! Deze boodschap krijg je standaard bij het inloggen op de FRITZ!Box.

Stap 2

Je krijgt nu de vraag of je wilt meewerken aan ‘Diagnostics and maintenance’ (diagnose en onderhoud). Deze vraag is afkomstig van AVM, de fabrikant van het modem. Het is je eigen keuze of je hieraan mee wilt werken. Wil je dit niet, haal dan het vinkje weg.

Klik op 'OK' om verder te gaan.

Stap 3

Kies bij ‘Internet service provider’ voor 'Freedom’.

Kies bij ‘Type of connection’ (type connectie) voor ‘Freedom Glasvezel’ tenzij je verbinding maakt via de LAN1 poort in de FRITZ!Box, kies dan voor ‘Freedom Glasvezel via LAN1.

Je ziet een gebruikersnaam (fritzbox@freedomnet.nl) en wachtwoord al ingevuld. Het is niet belangrijk wat dit wachtwoord is, je kunt dit dus gewoon zo ingevuld laten staan. 

Stap 4

Klik op ‘Apply’ (toepassen).

Je hebt nu een werkende internetverbinding.

Je kunt nu je WiFi-wachtwoord en/of WiFi-naam aanpassen. Mocht je in het verleden een bepaalde poort open hebben gezet voor een applicatie zoals een webserver of game, stel deze dan weer goed in. Klik hier voor de handleiding.

Vond je deze helpdesk-pagina nuttig?

Let op: we kunnen niet reageren op het bericht dat je hier achterlaat. Heb je een vraag of ontvang je graag een reactie? Stuur dan een mailtje naar helpdesk@freedomnet.nl.