Je kunt een domeinnaam die via ons geregistreerd is natuurlijk altijd verhuizen naar een andere hostingprovider. Hieronder lees je stap voor stap hoe je het domein kunt verhuizen van Freedom naar een andere provider.

Stap 1

Log in op MIJNfreedom. Je gebruikersnaam is je e-mailadres dat je hebt gekregen bij het aanvragen van je internetabonnement van Freedom (@freedom.nl e-mail adres). Ben je nog nooit ingelogd of ben je het wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten?’, zodat je je wachtwoord kunt instellen en vervolgens kunt inloggen.

Bekijk ook de pagina "Ik ben mijn wachtwoord vergeten" voor instructies.

Stap 2

Klik aan de linkerkant in het menu op ‘Domeinen’.

Stap 3

Klik op het domein dat je bij Freedom hebt geregistreerd, zodat je het selecteert.

Stap 4

Klik aan de linkerkant in het menu onder ‘Domeinen’ op 'Eigendom'.

Stap 5

Er verschijnt nu een transfer code. Dit is ook wel je ‘verhuistoken’ die je kunt gebruiken in de verhuisprocedure waarin je het domein verhuist van Freedom naar een andere provider.

Let op: Kopieer het token en bewaar het goed. Met dit token kun je aantonen dat jij eigenaar van het domein bent.

Stap 6

Let op, deze stap is afhankelijk van de snelheid van de verhuizing bij de nieuwe hostingprovider. Voer deze stap alleen uit wanneer het domein daadwerkelijk bij de nieuwe provider staat.

Klik in het menu op ‘domeinen’, zodat je het overzicht van je domeinen ziet staan. Klik vervolgens op de prullenbak achter het domein dat je zojuist verhuisd hebt. Let op: als je dit domein verwijdert verlies je toegang tot alle e-mailaccounts en aliassen die via Freedom opgezet zijn op je domein.

Stap 7

Klik tot slot op 'Bevestig verwijderen' om het domein daadwerkelijk te verwijderen.

Let op: Als je betaalt voor jouw domeinnaam en deze verhuist of verwijderd, geef dit dan voor de zekerheid ook door bij de helpdesk via helpdesk@freedomnet.nl.