Naar de inhoud Naar het menu

Een domein kan bij ons geregistreerd of gekoppeld zijn:

 • Een gekoppeld domein verwijder je als je niet langer wilt dat wij de e-maildienst verzorgen voor je domein.
 • Een geregistreerd domein verwijder je als de domeinnaam niet meer gebruikt en hij na verloop van tijd weer geregistreerd mag worden door iemand anders.

LET OP! Bij het verwijderen van een domein wordt ook de e-mail verwijderd. Zorg dus dat je deze veilig stelt. Er is bovendien maar één domein inbegrepen bij je Freedom-abonnement, als je deze verwijderd kun je niet nogmaals een gratis domein aanvragen.

  Stap 1

  Log in op MIJNfreedom. Je gebruikersnaam is je e-mailadres dat je hebt gekregen bij het aanvragen van je internetabonnement van Freedom (@freedom.nl e-mail adres). Ben je nog nooit ingelogd of ben je het wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten?’, zodat je je wachtwoord kunt instellen en vervolgens kunt inloggen.

  Bekijk ook de pagina "Ik ben mijn wachtwoord vergeten" voor instructies. 


  Stap 2

  Klik aan de linkerkant in het menu op ‘Domeinen’.

  Stap 3

  Je ziet in dit scherm de domeinen die door jouw account in gebruik zijn. Het domein freedom.nl kun je niet verwijderen. De door jouw gekoppelde of geregistreerde domeinen kun je wel verwijderen. Klik op het prullenbakje achter het domein dat je wilt verwijderen.

  Stap 4

  Weet je zeker dat je het domein wilt verwijderen? Klik dan op ‘Bevestig verwijdering’. Na het verwijderen heb je geen toegang meer tot je e-mailaccounts en e-mails.

  Het domein is nu verwijderd bij Freedom. Wil je meerdere domeinen verwijderen? Volg dan stap 1 t/m 4 opnieuw.

  Let op: Als je betaalt voor jouw domeinnaam en deze verhuist of verwijderd, geef dit dan voor de zekerheid ook door bij de helpdesk via helpdesk@freedomnet.nl.

  Vond je deze helpdesk-pagina nuttig?

  Let op: we kunnen niet reageren op het bericht dat je hier achterlaat. Heb je een vraag of ontvang je graag een reactie? Stuur dan een mailtje naar helpdesk@freedomnet.nl.