De FRITZ!Box wordt geconfigureerd en in het Engels geleverd. Hieronder leggen we uit hoe je de taal van de modem-instellingen kunt wijzigen van Engels naar Nederlands. De FRITZ!Box 5490 is een uitzondering, bij dit modem kunnen de instellingen niet naar het Nederlands worden veranderd. Je kunt naast Nederlands uiteraard kiezen voor elke andere taal die jij graag wilt. Onze Helpdesk-afdeling kan je alleen helpen in het Nederlands en Engels.

Stap 1

Om in te loggen op je FRITZ!Box ga je naar http://fritz.box/ of http://192.168.178.1/.

Log in met het wachtwoord dat op je FRITZ!Box staat. Kijk op de onderzijde of achterzijde van je modem naar 'FRITZ!Box Password' met daaronder een bestaand Engels woord met cijfers. Gebruik dat wachtwoord om in te loggen.

Let op: Krijg je een melding in je browser bij het inloggen op de FRITZ!Box waarin staat dat je wachtwoord onderschept zou kunnen worden of dat de verbinding niet beveiligd is, geen paniek! Deze boodschap krijg je standaard bij het inloggen op de FRITZ!Box.

Stap 2

Klik links in het menu op ‘System’ en vervolgens op ‘Region and Language’.

Stap 3

Klik achter ‘Language’ op ‘English’ en kies in het uitklapmenu voor 'Dutch'.

Stap 4

Klik op ‘Apply’.

De FRITZ!Box herstart zichzelf en staat daarna ingesteld in het Nederlands.