Standaard registreren we domeinen namens jou op onze naam. Dit doen we om het domein anoniem te houden. De ingevulde gegevens kunnen niet naar jou herleid worden, omdat jouw gegevens niet gebruikt worden tenzij dit te herleiden is uit je domeinnaam. Je bent natuurlijk wel de eigenaar van het domein, ook al staat dit op onze naam.

Als je het op prijs stelt om je domein met je eigen gegevens te registreren kun je dit aanpassen. Wees je ervan bewust dat je gegevens dan ingezien kunnen worden via websites voor domeinregistratie, zoals sidn.nl voor .nl-domeinen. Dit heet het WHOIS-protocol.

Stap 1

Log in op MIJNfreedom. Je gebruikersnaam is je e-mailadres dat je hebt gekregen bij het aanvragen van je internetabonnement van Freedom (@freedom.nl e-mail adres). Ben je nog nooit ingelogd of ben je het wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten?’, zodat je je wachtwoord kunt instellen en vervolgens kunt inloggen.

Bekijk ook de pagina "Ik ben mijn wachtwoord vergeten" voor instructies.

Stap 2

Klik aan de linkerkant in het menu op ‘Domeinen’.

Stap 3

Klik op het domein dat je wilt aanpassen. Dit geldt dus alleen voor de domeinen die je zelf hebt aangemaakt, niet voor het domein ‘freedom.nl’.

Stap 4

Klik aan de linkerkant in het menu op ‘Eigendom’.

Stap 5

Plaats onder ‘Domeinnaam registratie’ een vinkje in het vakje voor ‘Registratie op eigen naam’.

Stap 6

Er verschijnen diverse invulvelden. Vul de gegevens in onder 'Domeinnaam registratie'. Klik vervolgens op 'Opslaan' en de gegevens zijn aangepast.

Let op, je gegevens kunnen vanaf nu worden ingezien via websites voor domeinregistratie, zoals sidn.nl voor .nl-domeinen. Dit heet het WHOIS-protocol.