Ik kan bij mijn hostingprovider geen ‘@’ invullen in de DNS

Als je jouw domein wil laten doorwijzen naar een IP-adres dan hoeft dit niet altijd een sub-domein te zijn. www.freedom.nl is bijvoorbeeld ook een subdomein. Deze verwijst door naar freedom.nl, dat is het domein zelf.

Wanneer je een subdomein wilt laten doorverwijzen moet je een DNS-record aanpassen met ‘@’. Doorloop onderstaande stappen om ‘@’ toe te voegen aan je instellingen.

Stap 1

Log in op MIJNfreedom. Je gebruikersnaam is je e-mailadres dat je hebt gekregen bij het aanvragen van je internetabonnement van Freedom (@freedom.nl e-mail adres). Ben je nog nooit ingelogd of ben je het wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten?’, zodat je je wachtwoord kunt instellen en vervolgens kunt inloggen.

Bekijk ook de pagina "Ik ben mijn wachtwoord vergeten" voor instructies.

Stap 2

Klik in het menu op ‘Domeinen’ en vervolgens op ‘Lijst’.

Stap 3

Je ziet nu jouw domein(en) staan. Klik het domein aan waarover het gaat.

Stap 4

Klik vervolgens in het menu op ‘DNS instellingen’.

Stap 5

Vul onder ‘Naam’ alleen ‘@’ in. Het type kun je zelf kiezen, in het voorbeeld staat er een ‘A’. Zet vervolgens onder ‘Waarde’ het IP-adres waar je naartoe wilt verwijzen.

Stap 6

Wanneer je ergens anders een domein hebt afgenomen, kan het zijn dat ‘@’ niet wordt gebruikt hiervoor. Ga bij die partij dan na hoe dit op deze manier ingevoerd moet worden.

Let op: Het gebruik van ‘*’ is anders. Hiermee verwijs je niet het domein, maar elke sub-domein waar nog geen record voor is. Dit wordt ook wel een wildcard genoemd.