Naar de inhoud Naar het menu

Het kiesmenu is een functie die vaak in keuzemenu’s wordt gebruikt. De techniek heet DTMF. Het zijn tonen die over de lijn gegeven worden wanneer je op een knop drukt. De andere kant herkent de tonen en vertaald dat naar bijvoorbeeld een cijfer. Wanneer je kiesmenu het niet doet, dan kun je onderstaande stappen doorlopen om dit probleem op te lossen.

De FRITZ!Box staat standaard ingesteld in het Engels. In deze handleiding tref je daarom de Engelse benamingen. Mocht je de FRITZ!Box ingesteld hebben in het Nederlands, kijk dan naar de woorden tussen haakjes.


Stap 1

Om in te loggen op je FRITZ!Box ga je naar http://fritz.box/ of http://192.168.178.1/.

Log in met het wachtwoord dat op je FRITZ!Box staat. Kijk op de onderzijde of achterzijde van je modem naar 'FRITZ!Box Password' met daaronder een bestaand Engels woord met cijfers. Gebruik dat wachtwoord om in te loggen.

Let op: Krijg je een melding in je browser bij het inloggen op de FRITZ!Box waarin staat dat je wachtwoord onderschept zou kunnen worden of dat de verbinding niet beveiligd is, geen paniek! Deze boodschap krijg je standaard bij het inloggen op de FRITZ!Box.

Stap 2

Klik op ‘Telephony’ (Telefonie) in het menu aan de linkerkant en vervolgens op ‘Telephone Numbers’ (Eigen telefoonnummers). Afhankelijk van de firmware-versie kan hier ook ‘Phonenumbers’ (telefoonnummers) staan.

Stap 3

Klik op ‘Edit’ (bewerken weergegeven met het pennetje).

Stap 4

Wijzig de ‘Telephony provider (Telefonieaanbieder) van ‘Freedom’ naar ‘Other provider’ (Andere aanbieders).

Stap 5

Klik op de link ‘Additional Settings’ (Meer instellingen) zodat er meer instellingen verschijnen. Kies bij DTMF transmission (DTMF-overdracht) voor RTP of Inband.

Stap 6

Druk onder in de pagina op de knop ‘Apply’ (Toepassen).

Let op: Wanneer de FRITZ!Box vraagt om een juiste invoer bij ‘Internal telephone number’ (Intern telefoonnummer in de FRITZ!Box), moeten het netnummer en de landcode weggehaald worden. In dit geval zou bijvoorbeeld ‘+3185’ er afgehaald moeten worden.

Vond je deze helpdesk-pagina nuttig?

Let op: we kunnen niet reageren op het bericht dat je hier achterlaat. Heb je een vraag of ontvang je graag een reactie? Stuur dan een mailtje naar helpdesk@freedomnet.nl.