Wanneer je je domein verhuist, dan staat het domein niet meer bij de andere provider. Dit betekent dat je domein gehost wordt door Freedom.

Je kunt dit alleen doen met een domein waarvan jij de eigenaar bent of met toestemming van de eigenaar mag handelen. Je moet namelijk toegang hebben tot de DNS-editor of het dashboard van de hostingprovider, zodat wij kunnen verifiëren dat jij de eigenaar bent of handelt met toestemming van de eigenaar. Lees alle stappen even door voordat je het proces begint.

We raden je aan om nu een extra tabblad in je webbrowser te openen en in te loggen bij je hostingprovider. Houd beide pagina's open terwijl je aan het koppelen bent, totdat het hele proces is afgerond en het domein is gekoppeld. Let op: bij elke provider is de werkwijze anders. Als de koppeling niet lukt, neem dan even contact op met je hostingprovider.

Stap 1

Log in op MIJNfreedom. Je gebruikersnaam is je e-mailadres dat je hebt gekregen bij het aanvragen van je internetabonnement van Freedom (@freedom.nl e-mail adres). Ben je nog nooit ingelogd of ben je het wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten?’, zodat je je wachtwoord kunt instellen en vervolgens kunt inloggen.

Bekijk ook de pagina "Ik ben mijn wachtwoord vergeten" voor instructies.

Stap 2

Klik aan de linkerkant in het menu op ‘Domeinen’.

Stap 3

Klik vervolgens op ‘+ Voeg toe’.

Stap 4

Klik nu op de knop ‘bestaande domeinnaam’. Je hebt immers al een eigen domeinnaam en wilt die aansluiten.

Stap 5

Je komt in een nieuw scherm, vul de domeinnaam in achter ‘admin@’. Het systeem controleert nu of dit domein al ergens geregistreerd is. Wanneer het ergens anders geregistreerd is, dan kan dit domein verhuisd worden naar het Freedom-account.

Vink vervolgens het vakje ‘Verhuizen’ aan.

Ben je eigenaar van het domein en krijg je na het invullen van je domeinnaam te zien "Is al in gebruik"? Neem dan contact op met de helpdesk.

Stap 6

Er verschijnt nu ook een vakje met 'verhuiscode'. Login op de pagina van de provider waar je domeinnaam staat (bijv. Trans-IP) en ga naar de domeinnaam die je wilt verhuizen. Je vindt daar de verhuiscode.

Mocht je de verhuiscode niet kunnen vinden, dan raden we je aan contact op te nemen met de partij die op dit moment jouw domeinnaam beheerd. Er zijn veel verschillende hostingpartijen die ook verschillende termen voor deze verhuiscode gebruiken. De verhuiscode wordt bijvoorbeeld ook autorisatiecode, verhuiscode of transfercode genoemd.

Heb je alles goed ingevuld en de verhuiscode dubbel gecheckt? Klik dan op 'Sluit dit domein aan'.

Stap 7

Druk op 'Domein toevoegen'.

Stap 8

Druk op 'Akkoord'.

Let op:
Ga je toch niet akkoord, let dan even op dat het domein op 'pending' staat in je domeinoverzicht. Wil je het nogmaals proberen aan te vragen? Verwijder dan eerst je domein uit dit overzicht.