Naar de inhoud Naar het menu

Krijg je van je Xbox of PlayStation een melding dat je niet online mag gamen? De melding gaat dan over een poort of NAT type. De meeste van deze meldingen zijn te omzeilen door in je FRITZ!Box het Teredo-filter uit te schakelen. Hieronder leggen we uit hoe je dat doet.

De FRITZ!Box staat standaard ingesteld in het Engels. In deze handleiding tref je daarom de Engelse benamingen. Mocht je de FRITZ!Box ingesteld hebben in het Nederlands, kijk dan naar de woorden tussen haakjes.


Stap 1

Om in te loggen op je FRITZ!Box ga je naar http://fritz.box/ of http://192.168.178.1/.

Log in met het wachtwoord dat op je FRITZ!Box staat. Kijk op de onderzijde of achterzijde van je modem naar 'FRITZ!Box Password' met daaronder een bestaand Engels woord met cijfers. Gebruik dat wachtwoord om in te loggen.

Let op: Krijg je een melding in je browser bij het inloggen op de FRITZ!Box waarin staat dat je wachtwoord onderschept zou kunnen worden of dat de verbinding niet beveiligd is, geen paniek! Deze boodschap krijg je standaard bij het inloggen op de FRITZ!Box.

Stap 2

Zet 'Advanced view' aan.

Stap 3

Klik in het linker menu op ‘Internet’ en vervolgens op ‘Filters’ (filter). Klik nu op het 4e tabblad 'Lists' (lijsten).

Stap 4

Scroll naar beneden tot je 'Global Filter Settings' (globale filterinstellingen) tegenkomt. Hieronder staan verschillende vinkjes aangekruist.

Stap 5

Zet het vinkje bij ‘Teredo filter enabled' (Teredo-filter actief) uit. Klik vervolgens op 'Apply' (toepassen).

Je kunt nu online gamen. Lukt dat toch nog niet en moet je nog een poort openzetten? Volg dan de handleiding Port Sharing om dit te regelen.

Vond je deze helpdesk-pagina nuttig?

Let op: we kunnen niet reageren op het bericht dat je hier achterlaat. Heb je een vraag of ontvang je graag een reactie? Stuur dan een mailtje naar helpdesk@freedomnet.nl.