Het is belangrijk dat je hiervoor een werkende internetverbinding hebt. Bekijk eventueel hier de handleiding voor het instellen van een internetverbinding via glasvezel en hier voor DSL (telefoonlijn). Is dat het geval? Ga dan verder met de volgende stappen om je tv-ontvanger aan te sluiten.

Je hebt het volgende nodig:

• Tv-ontvanger pakket met daarin:
    • Tv-ontvanger
    • Afstandsbediening tv-ontvanger
    • 15 meter Cat 5E netwerkkabel
    • HDMI-kabel
    • Spanningsadapter
  • Televisietoestel
  • Afstandsbediening van je eigen televisietoestel
  • Je FRITZ!Box

Stap 1

Sluit een netwerkkabel aan op één van de gele LAN-poorten van je modem. Sluit de andere kant van de netwerkkabel aan op de LAN-poort op je tv-ontvanger.

Stap 2

Sluit de HDMI-kabel aan op je tv-ontvanger. Sluit de andere kant van de HDMI-aansluiting aan op je televisietoestel.

Er staat in de meeste gevallen een cijfer bij de HDMI-ingang op je televisietoestel. Onthoud dit cijfer.

Stap 3

Sluit de spanningsadapter aan op de tv-ontvanger en steek de stekker in het stopcontact.

Het lampje aan de voorkant van de tv-ontvanger gaat branden en de lampjes bij de netwerkpoort op je modem gaan branden/knipperen.

Stap 4

Selecteer met de afstandsbediening van je eigen televisietoestel de juiste HDMI-ingang van de televisie. Kies de HDMI-ingang die correspondeert met het cijfer op de aansluiting.

Lukt dit niet? Controleer dan in de handleiding van je televisietoestel hoe je de juiste HDMI-ingang kunt kiezen.

Stap 5

Brand het lampje op de voorkant van de tv-ontvanger rood? Zet de tv-ontvanger aan door op de knop ‘STB’ te drukken op de afstandsbediening van je tv-ontvanger. Brand het lampje op de voorkant van de tv-ontvanger blauw, dan staat deze al aan.

Je ziet nu op het beeld van je televisietoestel de tv-ontvanger opstarten. Wanneer de tv-ontvanger klaar is met opstarten, kun je een taal selecteren. Ga vervolgens verder met de instructie om de televisieontvanger in te stellen.

Wil je je stereo-installatie aansluiten voor geluid? Ga naar de handleiding: Kan ik mijn stereo-installatie aansluiten voor geluid.